Ervaringen

Getuigenissen

Na 15 jaar door het leven met constante pijn door ischias, na vele jaren kinesitherapie geprobeerd te hebben, ben ik na slechts 2 behandelingen goed geholpen door Fabienne. Ik ben nu pijnvrij!


- Kelly, poetshulp

Mijn rug is versleten en ik moest met de pijn 'leren leven' vertelde de dokter. Fabienne is een engel, ze heeft me fantastisch behandeld. Ik was 10 dagen pijnvrij na 1 behandeling sinds 30 jaar!! Ik ga zeker nog een aantal behandelingen nodig hebben om dit resultaat te behouden.


- Leo, gepensioneerd

Ervaringen met klanten

Bernadette, gepensioneerd.


Een aantal maanden geleden kwam Bernadette na maandenlang twijfelen en een beetje sceptisch, mijn praktijk binnen. Ik merkte dat ze wat gebogen stond en heel moeilijk kon stappen. Ze was gekomen met de auto, ook al woonde ze niet zo ver van mijn praktijk.

Ze kampte al meer dan 20 jaar met chronische klachten: overal pijn in de leden, reuma, ontstekingen, obistipatie, circulatieproblemen, migraine, slecht slapen en veel piekeren. Ze had reeds 2 operaties ondergaan aan de aders thv. de lies in beide benen maar kon heel moeilijk stappen van de steeds terugkerende pijn.

Ik schreef haar 10 andullatiebeurten voor in combinatie met een etherische oliemengeling en aangepaste voeding.

Na de 2de afspraak kwam ze stralend binnen, met al minder moeite, en was ze te voet gekomen! Ze volgde heel strikt mijn adviezen op en ze merkte beetje bij beetje, kleine dingetjes op die veranderden. 

Na amper 3 weken tijd waren alle klachten als sneeuw voor de zon verdwenen! De constipatie waar ze altijd al problemen mee had gehad was nu normaal en de dikkere buik als gevolg van de constipatie, was afgenomen. Ze maakt nu elke dag een lange wandeling zonder moeite. Ze vond het ongelooflijk dat al die medicatie haar nooit hebben geholpen als mijn aanpak! 

Ze had zelfs weer zin om te gaan werken want dat had ze noodgedwongen moeten stopzetten.

Het is niet omdat je al zolang in een viscieuze cirkel vast zit, dat je er nooit meer uit geraakt. 


Nele, politieambtenaar.


Vorige week had ik een bijzondere ervaring in de praktijk. Nele kwam langs voor een gezichtsbehandeling. Toen ze binnen kwam, kampte ze met enorme pijn in haar rug. "Hernia" zei ze. Ik weet dat zij daar al jaren mee sukkelt maar ondanks behandelingen bij de kinĆ©, ostheopaat,..bleef ze er mee rond lopen. Ik stelde haar voor om haar gezichtsbehandeling uit te voeren op de andullatiematras zodat ze tijdens het inwerken van haar peeling en masker, een aangepast rugprogramma kreeg. Ook diende ik haar een oliecomplex die haar spieren deed ontspannen. Dit complex werkt ook bij spasmofolie en werkt heel sterk op het centraal zenuwstelsel. Ik zei haar dat het haar pijn wat zou verlichten maar dat ze best langs ging bij de kinesist/ostheopaat om haar hernia te behandelen. De volgende dag kreeg ik het bericht dat haar pijn helemaal weg was!! Ik stond versteld want een geknelde zenuw tgv. een hernia verdwijnt niet zomaar. 
3 dagen later belde ze plots, ze was langs gegaan bij de huisarts omdat ze zoveel pijn had bij het zitten. Haar arts onderzocht haar en stelde de 'ziekte van Bechterew' vast. Dit is een reumatische aandoening en verklaarde de pijn op die plaats. Verder onderzoek volgt nog maar de arts is 99% zeker van haar diagnose.
Het opvallendste is, dat sinds haar bezoek bij mij en mijn 'toevallige ingreep', ervoor gezorgd heeft dat dit aan het licht kwam. De arts stuurde haar terug naar mij om een oliecomplex te maken als ondersteuning bij haar aandoening. Ik zag mijn klant zaterdag terug, toen ze haar oliecomplex kwam ophalen. Ik gaf haar ook gericht voedingsadvies bij reumatische aandoeningen. Nele vertelde dat ze in jaren niet meer zo pijnvrij was geweest en dat ze zich dankzij mijn 'wonderdruppels' weer veel gelukkiger voelt en weer optimaal kan bewegen.
Zij gelukkig, ik ook gelukkigšŸ˜ƒ!


Chloƫ, 6 jaar.


Op 6 februari kwam een mama met haar dochter langs in mijn praktijk. Chloƫ is 6 jaar en kampt sinds baby met een chronisch verstopte neus. Ze had verschillende onderzoeken laten doen: rƶntgen, allergietesten, poliepen werden verwijderd maar geen enkel resultaat. De arts kon alleen een neusspray voorschrijven en de diagnose "chronische aandoening" geven. Haar neusje zit dus altijd potdicht met als gevolg: slecht slapen en snurken, niet goed kunnen ademen bij inspanning, eten,... Niet bevorderlijk voor haar gezondheid dus. Ik merkte bij Chloƫ direct op dat ze last had van "uitslag" op haar wangen, kaakrand en voorhoofd. Ook had ze uitslag op haar buik. Dat deed bij mij al een klein belletje rinkelen. Ik vroeg haar of ze last had van buikpijn en hoofdpijn en inderdaad, Chloƫ kampte bijna alle dagen met pijn, en zat altijd geconstipeerd. Ik vermoedde direct een glutenallergie. "Is Chloƫ ook getest op gluten", vroeg ik. Neen, ze had verschillende testen ondergaan maar dat niet. Ik zei haar dat ik geen diagnose kon stellen maar dat ik een zeer groot vermoeden had van glutenallergie. Om dit te testen stelde ik voor om gedurende 2 weken glutenvrij te eten. Natuurlijk vroeg ze wat dat te maken had met de chronisch verstopte neus. Stel, je bent allergisch voor katten en toch loopt er alle dagen eentje rond bij jou thuis. Wat doet dat met je slijmvliezen? Ze irriteren, zwellen op en geraken verstopt. Maar op lange termijn zal je immuunsysteem in overdrive geraken maar ook de lever zal harder moeten werken om de toxische stoffen kwijt te geraken. Dat verklaart haar buikpijn en de uitslag op haar voorhoofd. Hoofdpijn wordt in veel gevallen veroorzaakt door gluten, zeker als je dit niet kan verdragen. Zo gezegd, zo gedaan. Naast voedingsadvies heb ik voor Chloƫ een mengeling gemaakt om de neus weer vrij te maken, ook om haar lever te laten ontgiften en om haar immuunsysteem te vrijwaren van slechte bacteriƫn en virussen. Ik volgde Chloƫ haar vorderingen elke week op en op 6 maart zag ik haar mama terug op afspraak.

Zij was in de wolken!
Chloƫ haar neus was volledig vrij! Gevolg? Buik- en hoofdpijn weg, geen uitslag meer en eindelijk goede nachtrust!
4 weken na haar bezoek is het resultaat 100% verbeterd terwijl ze 6 jaar lang "gesukkeld" heeft in het reguliere circuit. Toppunt van heel dit gebeuren: ze was langs geweest voor controle bij de kinderarts en die was kwaad geworden op haar. "Ze kafferde me uit", vertelde ze mij. "Hoe ze het in haar hoofd haalde om etherische oliƫn te gebruiken?" Aan het resultaat van haar patiƫnt ging ze helemaal voorbij, dat was ondergeschikt aan haar ego.

Heel jammer hoe sommige artsen in een tunnelvisie vastgeroest zitten en denken dat complementaire zorg geen enkele meerwaarde kan betekenen voor hun patiƫnten. Is dat ons huidige zorgsysteem? Er worden meer en meer pillen in gezet maar meer en meer mensen worden ziek. Nochtans beschikken we allemaal over een intelligent lichaam die in staat is om zelf te genezen. Met natuurlijke kruiden, etherische oliƫn, gezonde voeding en stressbeheersing kan dit bereikt worden.

Met een holistische aanpak en zelfzorg kunnen we veel meer bereiken en voorkomen.


Jolien, 8 jaar


Vanaf de geboorte ging het mis: veel luchtwegenproblemen, RSV-virus, longontstekingen, aerosoltoestanden...en na veel kinderartsen te hebben geraadpleegd, was het besluit: "We kunnen niet anders dan puffers inzetten met haar astma". Ze had ook voortdurende 'kinderacnĆ©' en darmklachten. Toen de moeder haar soelaas zocht bij een homeopaat bleek het kind een allergie voor koemelk en soja te hebben. De jarenlange therapie van de homeopaat bleek zijn vruchten af te werpen en het kind, dat ondertussen 6 jaar was, was een stuk sterker. Toch was het zo dat ze nog gevoelig bleek te zijn voor bronchitis of longontsteking en miste om de 6 weken, een week school. Als er een kind in de klas nog maar moest hoesten of niezen, werd ze ziek. 

Toen ik haar zelf mocht ondersteunen met etherische oliƫn was ze in een mum van tijd af van haar zwakke immuniteit. Ondertussen heeft ze op bijna 2 jaar tijd, amper 3 schooldagen gemist. Haar "astma", huiduitslag en darmproblemen zijn verleden tijd.

Het is niet normaal dat bijna elke baby aan de aerosol of de puf moet! Hoe moet dat kleine lichaampje nu een immuniteit opbouwen als het continue met antibiotica en medicatie wordt volgepompt? 

Er is een gezonder alternatief zonder de gezondheid van je kind nog verder te schaden.

Sandra, leerkracht.

Vaak komen klanten over de vloer met ernstige huidproblemen. Een hardnekkig huidprobleem zoals rosacea is dan ook niet vanzelfsprekend om te behandelen. Het ziet er uit als acnĆ© maar dan op een couperosehuid. Belangrijk om te weten is dat alle huidproblemen een oorzaak hebben en die komt bijna altijd van binnenuit. Zo was het ook toen Sandra langs kwam bij mij in de praktijk. Ze had al "van alles" geprobeerd, van crĆØmes tot lichttherapie, maar het probleem bleef. Ik legde haar uit dat reguliere crĆØmes slechts "een laagje leggen" en het valse gevoel geven dat ze jou huid voeden, maar eigenlijk de huid "afsluiten" waardoor het probleem alleen maar erger wordt. En waarom zou men denken dat je alles kan oplossen met een zalfje? Neem die reclames met mooie, jonge dames met een "prachtige huid" waar uren aan gewerkt is, maar met een serieus grove korrel zout.
Ik heb Sandra haar huid enkele keren behandeld, aangepaste en op maat gemaakte producten mee gegeven voor thuis, een etherisch oliecomplex voor betere bloedcirculatie Ć©n specifiek voedingsadvies voor rosacea. Sandra was verbluft over het resultaat in korte tijd en nog steeds is haar huid voor 80% verbeterd! Dit resultaat is grotendeels haar verdienste want ze volgde alle adviezen 100% op. Had ze niet consequent haar producten gebruikt en haar voeding aangepast dan was het resultaat de helft minder geweest. Nog steeds een verbetering maar het grootste bewijs dat enkel een goede levensstijl je de mooiste huid en beste gezondheid geeft.
Bedankt Sandra, klanten zoals jij geven me zoveel voldoening en kracht om door te zetten in mijn missie!


Kristien, verpleegkundige.


Kristien kwam in september voor haar huidbehandeling en vertelde dat ze zich moe voelde de laatste tijd. Ze heeft een gezonde levensstijl dus ik vroeg haar hoe haar nachtrust was. "Ik slaap verschrikkelijk slecht sinds ik in de menopauze zit. Ik moet bijna elke nacht opstaan, de lakens verversen en de douche in. Overdag in het ziekenhuis breken de "vapeurs" mij te pas en onpas uit." Nu ze zelfs in mijn behandelstoel lag, vroeg ze of het warme deken van haar af mocht. Ik leefde met haar mee, normaal gezien is ze een vat vol energie en nu was ze zo uitgeput. Ze vertelde me dat ze naar de gynaecoloog was geweest maar die kon weinig voor haar doen omdat Kristien ooit een trombose had gehad. Hormonen waren sowiezo uit den boze. Ze had al een aantal kruidenpreparaten en homeopathische middelen geprobeerd maar ik weet uit ervaring dat het soms wat zoeken is tot je iets vindt die effectief voor je werkt. Ik stelde haar voor om een complex te gebruiken die de hormonen weer in balans brengt. Dit complex werkt ook goed voor meisjes die last hebben van de menstruatie en de anticonceptiepil is dan soms een grote stap. Ze wilde het wel eens proberen. In december kwam ze terug en toen ik de deur open deed, zag ik al verandering. Ze was terug energiek en ik vroeg haar hoe het intussen was. Al haar klachten waren verdwenen! Het complex had haar hormonen weer in balans gebracht en ze had weer goede nachtrust. Ze had intussen een bezoek aan haar gynaecoloog gebracht en zij had ook gezien dat Kristien geen symptomen meer had tgv. de menopauze. Ze was erg nieuwsgierig naar de samenstelling en waar ze het product vandaan had gehaald.


Anne, kinesist.


Anne werkt in het ziekenhuis en contacteerde me 3 maand geleden. Ze kent me al jaren en kent ook ondertussen mijn werkwijze. Ze begon 6 maad eerder last te krijgen van een tenniselleboog die haar werk serieus bemoeilijkte. Een tijdje later werd er ook "golfarm" gediagnosteerd en werd haar werk een pijnlijke dagroutine. Anne is geen voorstander om medicijnen te nemen maar ze kreeg in dat geval ontstekingsremmers en pijnstillers voorgeschreven. Omdat ze in haar job veel moet heffen en trekken hadden de medicijnen niet zozeer het effect waar ze op gehoopt had. Haar dienst draaide al op het minimuum aan mankracht en haar collega's in de steek laten vond ze maar niks dus bleef ze aan de slag. Op den duur voelde ze zich niet meer goed door de medicijnen en begon ze last te krijgen aan haar maag. Maagbeschermers nemen vond ze een brug te ver dus stopte ze met alle medicatie. Ondertussen begonnen de spieren in haar linkerarm te verstijven omdat ze deze zoveel mogelijk wou ontlasten. Na 6 maand pijn vroeg ze aan mij of ik iets had. Ik vertelde haar dat ik een etherisch oliecomplex heb die ontstekingsremmend werkt. Het verschil is dat de natuurlijke variant geen enkel probleem vormt voor de organen, vooral de nieren en de lever moeten harder werken bij medicatie om de afvalstoffen te verwerken. Bovendien heeft medicatie altijd bijwerkingen, waaronder bijv. vocht vast houden. Ook adviseerde ik haar een olie om lokaal te gebruiken. Daarnaast moest ze veel water drinken, zuivel en granen zoveel mogelijk vermijden omdat deze een ontstekingsbevorderend effect hebben. Ik garandeerde haar binnen 10-12 dagen af te zijn van de pijn.
8 dagen later vertelde ze me dat haar pijn volledig weg was. Enkel het stijve gevoel van haar spieren was nog wat aanwezig. Ondertussen is ze volledig hersteld en houdt ze zich aan een gezondere levensstijl.Twijfels over het gebruik van etherishe oliƫn?


"IK GELOOF DAAR NIET IN"


Deze woorden hoor ik hier en daar en ik geef toe, ik was ook wat sceptisch in het begin...

De vroegste kennis van de aromatherapie is bij de Chinezen gevonden en wel 4500 jaar voor Christus. In die tijden vormde het zelfs de hoofdschotel van de geneeskunde. Daarna heeft het zijn weg gevonden naar India, Egypte, Griekenland en de Romeinen. 
In West-Europa, toen het in de Middeleeuwen met de hygiƫne abominabel gesteld was, werden bepaalde essentiƫle oliƫn veel gebruikt tegen de stank en om hun desinfecterende eigenschappen. Kerken werden met zwavel, hop, peper en wierook gedesinfecteerd en esculapen hadden aan hun wandelstok zakjes met geurende kruiden, die men onder de neus hield wanneer men zieken bezocht.

"Welgestelde droegen een zilveren ketting met houdertje, gevuld met essentiƫle olie. Men ontdekte dat de etherische oliƫn een ontsmettende werking hadden doordat veel parfumeurs geen last hadden van de pest en de cholera."


Vandaag staat de gezondheidszorg in Zwitserland op nummer 1 en Nederland wordt gevolgd door Noorwegen, Denemarken en Belgiƫ.
En dat is niet zomaar. Sinds 2017 is de complementaire zorg in Zwitserland erkend als reguliere geneeskunde. En in 92% van de Nederlandse ziekenhuizen wordt complementaire zorg toegepast. Aromatherapie valt onder de groep "zelfzorg". 
Er wordt meer wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar de werkzaamheid van etherische oliƫn en gelukkig maar want er treedt ook meer en meer resistentie op bij antibiotica en andere medicijnen. Door de moleculaire samenstelling van etherische olie kan dit nooit het geval zijn en daarom zijn ze perfect als aanvulling bij conventionele therapieƫn. Bij veel veel medicatie voor "simpele" kwalen zijn ze zelfs vervangbaar.


Wij, SPA-aromatherapeuten zijn opgeleid om huidverzorging op maat te mengen maar zetten het ook medicinaal in. De oliecomplexen bevatten enkel positieve moleculen waardoor de veiligheid gegarandeerd is. Dat verklaart waarom het gebruik ervan bij jonge baby's zo positief is. De concentratie ligt veel hoger dan bij "gewoon enkelvoudige oliƫn" waardoor de werkzaamheid veel krachtiger is en bij huid- en gezondheidsproblemen het resultaat vlugger merkbaar is.

SPA-aromatherapeuten vind je vooral in Nederland en Frankrijk. Naast mijn collega's in Hasselt Natuurlijk Mooi bij Marieke en Diest Natude hopen we BelgiĆ« meer op de kaart te brengen en zoveel mogelijk mensen te inspireren om complementaire zorg in hun leven toe te passen.

De overheid heeft er belang bij om de complementaire zorg te ondersteunen omdat diegenen die er gebruik van maken geen of minder beroep doen op dure reguliere behandelingen. Als ze toch ziek worden, wat niet is uit te sluiten, zullen ze sneller genezen en gezond blijven. De complementaire zorg levert een directe bijdrage aan de besparing van de overheid.


IK VERKOOP GEEN TOVENAARIJ...
IK VERKOOP GEEN PRODUCTEN...
IK VERKOOP GEZONDHEID!


 


Ā© 2019 Fab-ulous - BE 0882 996 245