Detox

Hippocrates zei: " Genezing start bij ontgifting".

En gelijk heeft hij. Elke gezondheidsklacht of huidprobleem ontstaat door verzuring. Het lichaam stapelt deze massaal op en onze organen verwijderen deze zo goed mogelijk. Onze darmen, lever, nieren,... maar ook onze huid. Maar op een gegeven moment wordt het teveel voor het lichaam en dan vertoont het symptomen zoals ontstekingen op de huid, in de botten, spieren,...


Heb je last van eczeem, acné,...of tenniselleboog, reuma, menopauzeproblemen,... dan kan je grijpen naar medicatie die op zich nog meer verzurend werkt, want het moet ook weer gefilterd worden door onze lever en die heeft het al zo lastig... waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt. 


De énigste goede oplossing? Ontgiften of ontzuren. 
Ontgiften is het lichaam ontdoen van vreemde stoffen, toxines, die een belasting vormen voor het lichaam.


Wat zijn toxines?

Een toxine is een stof die het lichaam prikkelt of schade toebrengt.


Elke dag worden we blootgesteld aan een heleboel toxines. Van buitenaf door het inademen van lucht die is vervuild door uitlaatgassen en huishoudchemicaliën. Van binnenuit door de bijproducten die gevormd zijn door onze eigen stofwisseling. In combinatie met de gevolgen van de gemiddelde westerse levensstijl (teveel stress en een voedingspatroon vol ongezonde vetten en suikers en met weinig essentiële voedingsstoffen, toevoegingen aan voeding (zg E-nummers), genots- en verslavingsmiddelen) is dit voor het lichaam ongunstig. Als er meer gifstoffen binnenkomen en ontstaan dan het lichaam kan uitscheiden, raakt de gezondheid ondermijnd.


Dat openbaart zich onder andere in huidproblemen (droge, vlekkerige huid), hoofdpijn, (schimmel)infecties, vermoeidheid en lusteloosheid, vooral in het voorjaar (de bekende voorjaarsmoeheid). gewrichtspijn, allergieën, winderigheid, een opgeblazen gevoel en constipatie. De weerstand neemt af en de kans op ziekten neemt toe.

Veel huidklachten hebben een oorsprong in een overbelast stofwisselingssysteem.


Aanhoudende stress ondermijnt de lichamelijke en geestelijke gezondheid omdat de stress-hormonen adrenaline en cortisol de werking van het immuunsysteem en de bloedsomloop verstoren. Daardoor verwijdert het lichaam gifstoffen minder effectief en neemt de toxische belasting toe.


Als conclusie kunnen we wel stellen dat vrijwel iedereen regelmatig ontgift en gereinigd moet worden.

Een detoxprogramma is de ideale manier om met een gezonder leven te beginnen.


Ontgiften is niet geschikt tijdens zwangerschap of de wens om zwanger te worden, tijdens periode van borstvoeding, tijdens periode van bestraling en chemokuren, voor kinderen jonger dan 18 jaar, tijdens ziekte. Bent u ouder dan 65 jaar, dan zeer rustig ontslakken.


Wat is het resultaat:

 • Verbeterd uiterlijk.
 • De huid wordt zachter en beter gehydrateerd en krijgt een helderder teint.
 • De conditie van de haren en de nagels verbetert.
 • Vochtwallen onder de ogen verminderen en oogwit wordt helderder.
 • Betere gezondheid. Omdat bepaalde voedingsmiddelen niet meer worden genomen + gifstoffen worden afgevoerd, neemt de algehele gezondheid toe en ervaart men geen ontstekingen meer en veel minder pijn.
 • Verbeterde stemming. Gezonder eten stabiliseert de bloedsuikerspiegel. Daardoor schommelt de stemming ook minder en zal men zich meer ontspannen en in balans voelen.
 • Verbeterd gewicht. Ontgiften kàn leiden tot gewichtsverlies. Niet alleen omdat u bewuster eet. Maar ook omdat de organen op een beter niveau werken waardoor de afvalstoffen letterlijk geen ballast meer vormen. Toch moet een Detox-kuur niet als een afslankkuur worden gevolgd. Gewichtsverlies is meer een extra bonus.


Er zijn verschillende manieren om te ontgiften, de ene kuur is korter of langer dan de andere. De ene makkelijker dan de andere of goedkoper,...

Enkele voorbeelden:

 • Met sappen
 • Met kruiden
 • Met bepaalde voedingsmiddelen
 • Met groene klei
 • ...

Om te weten wat bij jouw situatie en conditie is aangewezen, is een intakegesprek nodig. Bij de opmaak van een persoonlijk behandelplan wordt rekening gehouden met jouw wensen en gaan we stap voor stap te werk.

Een marathon lopen doe je ook niet vanaf de eerste dag, ontgiften werkt ook zo.


Bij sommige mensen zijn er zodanig veel klachten en symptomen dat een serieuze ontgifting is aangewezen, je begrijpt dat dit niet kan door enkel wat frisdrank en koekjes te laten.  Maar dan nog sta je er nooit allleen voor. Je wordt wekelijks opgevolgd en er is veel ondersteuning via mail, telefoon,...


 • Vertoon jij ook verschillende ongemakken, klachten of symptomen?
 • Heb je de indruk dat je medicatie alleen het probleem niet oplost?
 • Wil je terug je comfort en levensvreugde terug?
 • Wil je terug dingen terug kunnen doen die nu teveel pijn of moeite kost?
 • Je wil graag iets veranderen maar hebt dat duwtje in de rug nodig?
 • Je wil geen honderden euro's uitgeven aan iets die niet werkt?


Zet vandaag al de eerste stap en stuur mij via                                 een mail met als onderwerp "consultatie".


We doen er samen iets aan en ik beloof je dat je je snel weer véél beter voelt. Go for it!
   

© 2019 Fab-ulous - BE 0882 996 245