5 snelle tips om je immuniteit te verhogen

5 snelle tips om je immuniteit te verhogen

Iedereen wil een goede gezondheid, voor zichzelf of voor zijn of haar gezin, familie en vrienden. Gezondheid begint bij een goede immuniteit of weerstand. Maar hoe behoud je of krijg je een goede weerstand? En wat is het nut daar eigenlijk van? Wat kan er misgaan als ik geen goede weerstand heb? Door deze simpele tips in je dagelijkse leven toe te passen, spring je al een heel eind verder.

Helaas kan je niet kijken hoe het er vanbinnen in die darm uitziet. Jammer misschien want je zou nogal schrikken wat je ziet.

Meer dan 90% van de Westerse mensen hebben sterk vervuilde darmen. Jij ook, ja.

Dat verklaart waarom je wellicht last hebt van 'kwaaltjes' of erger nog, een chronische ziekte, auto-immuunziekte of...kanker.

Je denkt nu vast: "ja maar, het zit in onze familie" of "het is al altijd zo geweest" of "ik word ouder, dat hoort erbij" of "de dokter zegt..." blablabla.


Recent wetenschappelijk toonde nogmaals aan dat 97% van de (chronische) ziekten, kanker ook dus, ontstaan door onze levensstijl. Helaas heeft je moeder, vader, je tante of wie dan ook er niets mee te maken of je gezond of ziek bent.

Jij hebt het roer in handen. Jij bepaalt de koers in jouw leven. Hoera! Goed nieuws toch?

Je kan heel wat dingen ondernemen om te ontgiften. Je kan je inschrijven voor een detoxtrip naar Indië, dat mag natuurlijk maar je kan nu al het volgende doen:


     1. Veel groenten en fruit etenDeze bevatten levensbelangrijke micronutriënten:

  • Vitamines zijn belangrijk voor de stofwisseling en metabolisme, de vorming van bloedcellen, bescherming en opbouw van de huid... Een tekort kan leiden tot verschillende klachten zoals bijv. nachtblindheid, huidaandoeningen, zenuwafwijkingen, verminderde reflexen, spierkrampen, bloedarmoede,...

  • Mineralen zijn belangrijk voor de opbouw en vernieuwing van cellen en groei. Belangrijke bouwstoffen zijn water, mineralen en eiwitten.

  • Spoorelementen zorgen ervoor dat minder vrije radicalen de kans hebben om onze goede cellen af te breken.

     2. Vermijd alle geraffineerde suikers


Suiker is de ideale voedingsstof voor de groei van bacteriën en andere slechte micro-organismen. Hoe meer je ervan eet, hoe groter en sterker je vijand wordt. En het doet je bloedsuikerspiegel telkens heen en weer schommelen. Gevolg? Dipjes, concentratieproblemen, vermoeidheid, hoofdpijn, lusteloosheid, agressie en...diabetes. Wist je dat je pancreas maar 4 suikerklontjes per dag kan omzetten? De gemiddelde mens eet het equivalent van 28 klontjes en kinderen zelfs nog veel meer.

Let ook op schuilnamen voor suiker. Er zijn er maar liefst 151. Laat je dus niet misleiden door de mooie woorden op de verpakking. Lees het etiket. Geen tijd in de winkel? Er bestaan enkele apps die je het gemakkelijker maken.     3. Gebruik probioticaEen leger aan goede bacteriën om de strijd tegen te gaan vind je in dit supplement. In tegenstelling tot antibiotica zal dit je darmflora gaan versterken en zo ook je weerstand. Wist je dat je tijdens en na een antibioticakuur altijd probiotica moet gebruiken? En dat liefst een jaar lang. Antibiotica heeft je weerstand een gigantische deuk gegeven en naast schadelijke bacteriën ook de goede gedood. Net zoals een vlieg op een muur. Ofwel mep je erop en is er verder niets aan de hand, ofwel schiet je erop met een tweeloop. In het 2de geval mag je de stukadoor laten komen.

Probiotica is dus zeker aangewezen bij een vervuilde darmflora. Je zal merken dat bepaalde buik- of spijsverteringsklachten vlug beter zijn. Fab-ulous heeft de allerbeste in huis met liefst 10 stammen in een speciale capsule die vertraagde afgifte geeft zodat de probiotica niet vroegtijdig afgebroken worden in de maag.

     4. Lichaamsbeweging


Stilzitten is doodgaan...

Lichaamsbeweging is nog steeds de beste manier om je lichaam te beschermen en je weerstand te verhogen. Je weet het wel maar je komt er niet of te weinig aan toe. Nochtans hoef je geen marathon te lopen of honderd kilometer te fietsen. Elke dag een half uurtje bewegen en je verlengt je leven. Je krijgt minder last van 'ouderdomskwalen' omdat er meer bloeddoorstroming is. Een goede bloedcirculatie zorgt dat je meer zuurstof krijgt voor alle cellen en betere afvoer van afval- en toxische stoffen, je botstructuur wordt steviger waardoor osteoporose ook minder kans heeft te ontwikkelen.

"Alles wat leeft moet lucht hebben" zeg ik altijd. Geef jezelf een schop onder de kont en leef je eens uit op je favoriete muziek, stofzuig alsof je leven ervan af hangt of ga lekker stappen om de spijsvertering een duwtje te geven. Ik hou van dansen, en jij?

     5. Etherisch oliecomplex Traitement Terrain #46


Dit complex bevat maar liefst 32 verschillende etherische oliën. Door zijn samenstelling zijn alle negatieve moleculen weg gemengd. Daardoor werkt dit veel krachtiger en compleet veilig voor iedereen. Ook aangewezen bij baby's of zwangere vrouwen.

Wil je dus je weerstand een vlugge boost geven? Doe het aantal voorgeschreven druppels in jouw handpalmen, wrijf het in en was je handen gedurende 20 min. niet. Op die manier dringt de olie door je huid tot in je bloed. Daar werkt het direct op celniveau zoals medicatie maar dan veel gezonder voor je lichaam. Simpel, zonder bijwerkingen en met vlug resultaat.

Dit complex is enkel te verkrijgen bij Fab-ulous.Samenvattend --- 5 snelle tips om je immuniteit te verhogen  1. Veel groenten en fruit eten

  2. Vermijd alle geraffineerde suikers

  3. Gebruik probiotica

  4. Lichaamsbeweging

  5. Etherische olieWat zijn de gevolgen van een slechte immuniteit?


Wanneer je jezelf tekortdoet aan gezonde voeding en te veel aan geraffineerde suikers zullen je darmen verzuren. Gevolg? Veel gewrichts-, spier- en hoofdpijn tot gevolg. Een lekkende darm ontstaat en zorgt ervoor dat alle afvalstoffen en toxische stoffen in je bloed terecht komen...je lichaam wordt vergiftigd zeg maar. Chronische ziekten en auto-immuunziekten ontstaan en verschillende soorten kankers loeren om de hoek. Het is niet moeilijk om ziek te worden, daar hoef je spijtig genoeg geen enkele moeite voor te doen.


Chronische stress is ook een boosdoener voor je weerstand, het vreet alle vitaminen en mineralen op en zal nog erger worden bij een verlaagde immuniteit. Je lichaam zal op den duur in 'overlevingsmodus' gaan en alle systemen trachten aan te spreken die je nog redden kan. Helaas, als je er niets aan doet, zal je verliezen in de strijd. Bewegen is dus erg belangrijk om je stress aan te pakken maar ook zachte beweging zoals yoga en meditatie zullen helend werken. Red je het niet alleen, roep dan hulp in van een therapeut waarmee je een 'klik' hebt.

Het is dus voor je eigen goed om alle dagen aan je immuniteit te werken. Met deze tips kom je al een eind.>>>>> Wil je graag een persoonlijke aanpak voor jouw situatie?

>>>>> Of wil je graag meer informatie over het etherische oliecomplex en hoe het werkt?


Stuur mij een mail naar info@fab-ulous.be met je vraag en we zoeken samen naar een geschikte oplossing voor jou.
Over Fabienne StaelensGebeten door natuurlijke gezondheid, massage, voeding, natuurlijke verzorging,...
Gebruik je voeding als medicijn is haar motto en past ze zelf toe in haar leven en dat van haar gezin.
Ook in haar vrije tijd is ze graag bezig met deze onderwerpen en zit ze graag met haar neus in de studieboeken. 
Ze kookt graag voor haar familie en vrienden en legt graag iedereen in de watten.
Ze houdt van wandelen met de hond, fietsen, luistert graag naar muziek en gaat er graag eens op uit naar een gezellig restaurant.


Haar missie is om iedereen een goede gezondheid te bezorgen met een natuurlijke filosofie.