groenten en fruit

Pesticiden verwijderen op je groenten en fruit.

Tip om je niet- biologische fruit of groenten te spoelen: laat ze 15 min in een badje weken met 1% natriumbicabornaat of zuiveringszout.


Allé pesticiden op maar ook juist onder de schil zijn verdwenen.

Chemische landbouw gebruikt kunstmatige meststoffen waardoor de gewassen sneller groeien en zo de opbrengsten stijgen. Daardoor worden de gewassen zwak en ziek, worden ze vatbaar voor schimmels en vallen ze ten prooi aan insecten...waarvoor talrijke pesticiden worden gebruikt. We voeden ons op die manier met zwakke gewassen en dan is het niet onlogisch dat we zelf ook ziek worden. We eten van een zwakke bodem.


Biologische landbouw zal zoveel mogelijk de natuur nabootsen: men gebruikt compost dat de gewassen op een natuurlijke manier laat volgroeien waardoor ze al hun stoffen bevatten. Op deze manier zijn er geen pesticiden nodig want de gewassen maken zelf stofjes aan die insecten afweren.


Bovendien bevatten ze meer biofotonen of levenskracht om ons te voeden en te vrijwaren van ziekten. Ze bevatten al hun vitaminen, mineralen en spoorelementen die we nodig hebben in tegenstelling tot niet- biologische. Ze hebben zich volledig kunnen ontwikkelen op een natuurlijke manier. Logisch toch?


Het spreekwoord "one apple a day keeps the doctor away" is nog altijd een waarheid als een koe.