health

Fab-ulous

Feel good again

Beauty - Body - Mind - Health therapie

Gezondheid

Ontgiften

Wat is ontgiften (ook wel ontslakken of detoxen genaamd)?

Ontgiften is het lichaam ontdoen van vreemde stoffen, toxines, die een belasting vormen voor het lichaam.


Wat zijn toxines?

Een toxine is een stof die het lichaam prikkelt of schade toebrengt.


Elke dag worden we blootgesteld aan een heleboel toxines. Van buitenaf door het inademen van lucht die is vervuild door uitlaatgassen en huishoudchemicaliën. Van binnenuit door de bijproducten die gevormd zijn door onze eigen stofwisseling. In combinatie met de gevolgen van de gemiddelde westerse levensstijl (teveel stress en een voedingspatroon vol ongezonde vetten en suikers en met weinig essentiële voedingsstoffen, toevoegingen aan voeding (zg E-nummers), genots- en verslavingsmiddelen) is dit voor het lichaam ongunstig. Als er meer gifstoffen binnenkomen en ontstaan dan het lichaam kan uitscheiden, raakt de gezondheid ondermijnd.


Dat openbaart zich onder andere in huidproblemen (droge, vlekkerige huid), hoofdpijn, (schimmel)infecties, vermoeidheid en lusteloosheid, vooral in het voorjaar (de bekende voorjaarsmoeheid). gewrichtspijn, allergieën, winderigheid, een opgeblazen gevoel en constipatie. De weerstand neemt af en de kans op ziekten neemt toe.

Veel huidklachten hebben een oorsprong in een overbelast stofwisselingssysteem.


Aanhoudende stress ondermijnt de lichamelijke en geestelijke gezondheid omdat de stress-hormonen adrenaline en cortisol de werking van het immuunsysteem en de bloedsomloop verstoren. Daardoor verwijdert het lichaam gifstoffen minder effectief en neemt de toxische belasting toe.


Als conclusie kunnen we wel stellen dat vrijwel iedereen regelmatig ontgift en gereinigd moet worden.

Een S.P.A.-detoxprogramma is de ideale manier om met een gezonder leven te beginnen.


Ontgiften is specifiek geschikt bij: cellulite- en afslankbehandelingen, acne, eczeem, comedonen, milia, verhoogd cholesterol


Ontgiften is niet geschikt tijdens zwangerschap of de wens om zwanger te worden, tijdens periode van borstvoeding, tijdens periode van bestraling en chemokuren, voor kinderen jonger dan 18 jaar, tijdens ziekte. Bent u ouder dan 65 jaar, dan zeer rustig ontslakken.


Wat is het verschil tussen S.P.A. Detox en bijvoorbeeld een sapvastenkuur?

Er zijn strengere en minder strenge detoxprogramma’s. De meest intensieve is dat men nauwelijks tot niets aan vast voedsel inneemt. Dit betekent dat het lichaam niet ‘leert’ om zelf beter gifstoffen uit te scheiden. Bovendien houdt het lichaam na het ontgiften direct alle voedingsstoffen vast. Hierdoor neemt het lichaamsgewicht sneller toe dan normaal.


Tijdens een S.P.A.-ontgiftingskuur kunt u ‘normaal’ blijven eten. U vermijdt wel alcohol, zwarte thee, koffie, chocolade, suiker. Liever ook geen (of veel minder) koolhydraten zoals aardappelen, rijst, pasta en brood, koemelkproducten, zout, rood vlees, charcuterie, kant-en-klaarmaaltijden, vet en/of gefrituurd voedsel en light producten.


Een volledige S.P.A.-aromatherapie Detox kuur bestaat uit 9 flesjes, genummerd 1 t/m 9. Gemiddeld doet u met een flesje 6 dagen. De volledige kuur duurt 2 maanden. Het is belangrijk dat de nummering in de juiste volgorde wordt aangehouden.


Een ander, heel belangrijk verschil is dat S.P.A. een ‘opvoedings’kuur is. Wat wordt hiermee bedoeld?

Siroop 1 is meer geconcentreerd dan siroop 9. De samenstelling van de eerste siropen die gebruikt worden is zo, dat ze de organen activeren. Want door de overbelasting door de gifstoffen zijn organen en systemen lui geworden. Dus het systeem moet eerst actiever gemaakt worden, voordat ze in staat is om afvalstoffen los te laten en uit te scheiden. (1e fase) Dan volgen een aantal siropen die een meer reinigende werking hebben. (2e fase) Hierna zijn de organen goed in staat om zelf alle ballast op te ruimen. De laatste siropen zijn daarom lager van concentratie. De organen zijn geactiveerd en schoner. De laatste siropen geven de ondersteuning om de laatste ‘restjes’ te verwijderen. (3e fase)


Samengevat: De S.P.A. Detox-kuur gaat activeren, reinigen en opvoeden.


Waar werkt de kuur op?

Het bevordert de werking van het diuretisch stelsel (nieren / blaas), het bevordert de vertering en afvoer van vetten, het werkt kalmerend op zenuwstelsel en het activeert de bloedsomloop.

De Detox-kuur werkt dus positief op alle systemen en organen die invloed hebben op de stofwisseling.


U kunt wat meer last krijgen van de volgende verschijnselen: donkere urine die sterker ruikt, menstruatie kan iets heviger zijn, sterkere lichaamsgeur, onfrisse adem, meer windjes, meer ontlasting die onprettig ruikt, darm’geluiden’, hoofdpijn. Dit is met name in het begin van de kuur.


Gebruiksaanwijzing per dag: Neem 1 liter (bron)water. Voeg hier 9 pompjes siroop aan toe. Drink dit verspreid over de dag op. (Tot maximaal 20.00 uur.)

Na het volgen van een grote ontslakkingskuur kunt u in het volgende seizoen een onderhoudskuur volgen. Deze duurt ongeveer 2 weken.


Wat is het resultaat:

  • Verbeterd uiterlijk.
  • De huid wordt zachter en beter gehydrateerd en krijgt een helderder teint.
  • De conditie van de haren en de nagels verbetert.
  • Vochtwallen onder de ogen verminderen en oogwit wordt helderder.
  • Betere gezondheid. Omdat bepaalde voedingsmiddelen niet meer worden genomen + gifstoffen worden afgevoerd, neemt de algehele gezondheid toe en ervaart men geen ontstekingen meer en veel minder pijn.
  • Verbeterde stemming. Gezonder eten stabiliseert de bloedsuikerspiegel. Daardoor schommelt de stemming ook minder en zal men zich meer ontspannen en in balans voelen.
  • Verbeterd gewicht. Ontgiften kàn leiden tot gewichtsverlies. Niet alleen omdat u bewuster eet. Maar ook omdat de organen op een beter niveau werken waardoor de afvalstoffen letterlijk geen ballast meer vormen. Toch moet een Detox-kuur niet als een afslankkuur worden gevolgd. Gewichtsverlies is meer een extra bonus.


© 2019 Fab-ulous - BE 0882 996 245